Meterkastcheck

Voorkomen is beter dan genezen. Ook bij de meterkast.

De meterkast is het kloppend hart van jouw huis. Het is het centrale, technische punt van het pand. Wanneer er problemen optreden op deze plek, kan dit dan ook grote gevolgen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld technische problemen opleveren, zoals niet functionerende apparaten door een stroomstoring. Nog veel erger, is dat het ook brandgevaar kan opleveren. Kortom, het goed onderhouden van de elektrische voorzieningen zoals de meterkast is daarom essentieel voor goed functionerende apparaten, maar vooral voor je eigen veiligheid!

Toch is het zo dat niet iedereen het belang van een goed onderhouden meterkast inziet. Ruim 50% van de elektrische installaties in huizen is verouderd en gevaarlijk, terwijl een kleine 30% van de elektrische ongevallen in de meterkast ontstaan. Kortom: laat je meterkast (periodiek) nakijken! Vul het formulier hieronder in, en wij nemen contact met je op voor een meterkastcheck!

Wat kun je zelf doen?

Hoewel het belangrijk is om professionals naar je meterkast te laten kijken, kun je ook zelf veel doen om de grootste risico’s tot een minimum te beperken:

  1. Zorg dat er een rookmelder in de meterkast aanwezig is. Zo ben je vroeg op de hoogte van eventueel gevaar.
  2. Test regelmatig de aardlekschakelaar. Deze schakelaar staat uit wanneer erg ergens een draadje los zit, zodat je geen elektrische schok krijgt.
  3. Zorg ervoor dat de meterkast opgeruimd is, en niet fungeert als opberghok. Zo zorg je ervoor de kast altijd goed bereikbaar is, en voorwerpen die daar niet thuishoren geen vlam kunnen vatten.

Voor meer informatie over de meterkast en wat je zelf kunt doen, kijk je op www.meterkastcheck.nl

Vraag ook jij een meterkastcheck aan bij Timmers Projecten & Service?

Vraag een meterkastcheck aan!