De Goudse Betonmortel Centrale

De Goudse Betonmortel Centrale (GBC) zorgt voor de ontwikkeling en de innovatie op het gebied van de betonmortelindustrie.
"In de bouwvak zijn alle ideeën geïmplementeerd, de oude aansluitingen eruit gehaald en de nieuwe aansluitingen weer aangesloten. Uiteindelijk is alles perfect op tijd opgeleverd, en kon men na de bouwvak het werk bij de betoncentrale weer hervatten."

Timmers en GBC Gouda

Timmers Projecten en Service is in 2017 betrokken geweest bij het project. Zoals in veel gevallen is de voorbereiding misschien nog wel belangrijker dan het uitvoerende deel, zo vertelt projectleider John van der Ven. “De voorbereidingen zijn begin 2017 gestart. Dit wil zeggen dat de bestaande tekeningen allereerst goed worden doorgenomen. Het is dan zaak om alle onduidelijkheden, twijfels en potentiële verbeteringen op een rijtje te zetten. Vervolgens worden op basis van deze informatie tekeningen van de nieuwe besturingskasten gemaakt.” Dit was ook het moment dat de samenwerking met Command Alkon belangrijk werd. “Het is belangrijk om continu te schakelen met Command Alkon, want dit was het punt waarop zij startten met het ontwikkelen van de juiste software.”

Nadat de ideeën definitief waren en iedereen klaar was voor de installatie, was er geen ruimte meer voor twijfels. “Een belangrijke periode”, zegt John. “De bouwvak was de periode waarin het moest gebeuren. In die periode ligt namelijk alles stil, en kunnen wij zo efficiënt mogelijk ons werk doen zonder de normale bedrijfsprocessen bij De Goudse Betonmortel Centrale te onderbreken. In de bouwvak zijn alle ideeën geïmplementeerd, de oude aansluitingen eruit gehaald en de nieuwe aansluitingen weer aangesloten. Uiteindelijk is alles perfect op tijd opgeleverd, en kon men na de bouwvak het werk bij de betoncentrale weer hervatten.”

Timmers bespreking

De samenwerking met Command Alkon

Zoals aangegeven verliep dit proces in nauwe samenwerking met Command Alkon, specialist op het gebied van softwareontwikkeling voor de betonindustrie. Men is echter ook actief in andere industrieën, zoals de zand- en grindindustrie. Marc-Jan Kok is ‘Teamleader Operations’ bij het bedrijf dat het hoofdkantoor in Birmingham (Verenigde Staten) heeft zitten. “Wij waren de hoofdaannemer van dit project. Het ontwikkelen en aansturen van de software van de nieuwe kasten was onze rol. Tijdens de bouwvak is er dan ook hard gewerkt. Timmers heeft de eerste week de panelen aangesloten, en de tweede week zijn we samen met Timmers uitgebreid gaan testen. Het voordeel hiervan zijn de korte communicatielijnen. Wanneer er dan nog schoonheidsfoutjes aan het licht komen, kunnen we snel schakelen en deze zaken eruit halen.” De samenwerking beviel Marc-Jan dan ook goed. Timmers Projecten en Service, GBC Gouda en Command Alkon hebben een lange geschiedenis. “GBC werkt inmiddels al een jaar of twintig samen met Timmers, en vandaar ook onze keuze om samen te werken met het bedrijf in Uden. De samenwerking gedurende dit traject is soepel verlopen. De voorbereiding was goed, en tijdens de uitvoering verliep alles volgens plan. De vooraf opgestelde planning werd behaald, en bovendien werd alles netjes achtergelaten. Ook zeker niet onbelangrijk!”

Timmers werk kledij