Schimmel Tankstations

Schimmel Tankstations is al tientallen jaren een écht familiebedrijf in de regio Noord-Oost Brabant. Het bedrijf exploiteert momenteel zeven tankstations waarbij men alles in eigen beheer heeft.

De samenwerking

“Heb je voor een paar uur iemand beschikbaar?” Met die vraag kwam Schimmel op enig moment in de geschiedenis binnenlopen bij Timmers. Die paar uur werd iets langer: ongeveer zes weken. “Het was een vrij complex project, iets dat ze bij Schimmel zelf ook niet helemaal hadden verwacht”, zo begint Vivian te vertellen. “Dit zat ‘m bijvoorbeeld in de bekabeling. Zo moesten we een koffietafel aanleggen, maar op de plek waar de koffietafel moest komen bleek geen stroom aanwezig te zijn. En dan wordt het uiteraard wat complexer.”

De tankstations van Schimmel zijn voor Timmers elke keer weer een mooie uitdaging. Dit maakt dat Timmers enorm blij is met Schimmel als klant, aangezien men actief mee mag denken in de plannen voor de tankstations. “Soms merken we dat ze bij Schimmel zelf ook nog niet zo goed weten welke kant ze op willen gaan. En dat maakt het leuk. We gaan ter plaatse samen op zoek naar de beste en eenvoudigste oplossing waarbij de sfeer voorop staat. Ooit stond er een kleine winkel bij de tankstations van Schimmel, nu staan er luxe restaurants. We merken dat het type voorziening steeds luxer en digitaler wordt.”

De menselijke benadering komt ook terug in de relatie tussen Timmers en Schimmel. Zo tanken bijvoorbeeld alle bedrijfsauto’s en -busjes van Timmers bij Schimmel. “Dat maakt het ook daadwerkelijk een samenwerking die al jaren met wederzijds respect bestaat!”

Timmers sticker
"Op Timmers kan ik altijd vertrouwen. Het is een samenwerking die wat mij betreft nog heel veel jaren gaat duren!”
Geert-Jan Schimmel, Algemeen Directeur Schimmel Tankstations

Van inbraakbeveiliging tot netwerkbekabeling

Ook Geert-Jan Schimmel, algemeen directeur van Schimmel Tankstations is blij met de samenwerking. “Timmers heeft door de jaren heen een breed scala aan diensten voor ons voltooid. Van de aanleg van meterkasten tot het jaarlijks onderhoud, en van inbraakbeveiliging tot netwerkbekabeling. Het is dus een echte samenwerking, waarbij Timmers ook na oplevering nog in beeld blijft. Zo worden de inbraakalarmen bijvoorbeeld elk jaar gecontroleerd en up-to-date gehouden, terwijl ook de meterkasten uitgebreid onderhouden worden. De lichtplanning en de uitvoering hiervan lag overigens bij Lixero uit Deurne.

Wanneer er een nieuw tankstation in ontwikkeling is, is Timmers de eerste waar Schimmel aan denkt. En dat zit ‘m niet alleen in de kennis en kunde, maar ook in de manier van werken. “Het is eigenlijk ideaal werken met Timmers”, zo vertelt Geert-Jan. “Het zijn korte communicatielijnen, waarbij men altijd behulpzaam is. Op Timmers kan ik altijd vertrouwen. Het bedrijf is meegegaan in de tijd, en dat merk je ook in de manier van werken. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een samenwerking die wat mij betreft nog heel veel jaren gaat duren!”


Onze speciale dank gaat uit naar Boris Golz Fotografie GmbH (Arnsberg) voor de foto’s.